Přehlídka: Velikonoční reklama ve znamení čokolády

pondělí, 28. března 2016, 10:24 Reklama MediaGuru

Světové reklamy sází v období velikonočních svátků na čokoládovou nadílku.

Velikonoční svátky sice zdaleka nelákají zadavatelé tolik jako Vánoce, ale své příznivce si najdou. Velikonoční reklamy většinou připravují obchodní řetězce, které tak podpoří svou nabídku na velikonoční nadílku. U nás i ve světě se tak reklamy na Velikonoce hemží čokoládovými vajíčky, zajíčky a kuřátky. Přinášíme výběr velikonočních reklam letošního roku.

Obří čokoládovou slepici si na střechu svého obchodního domu nechal přivézt britský řetězec Asda. Reklama pochází z dílny VCCP.

Gorilu s čokoládovými zajíčky do svého velikonočního spotu z britských ostrovů zase obsadila společnost Aldi. Nápad od agentury McCann Manchester.

Tzv. eggsperimenty neboli vaječné experimenty si v ulicích vyzkoušel COOP spolu s agenturou Forever Beta.  Ti, co uspěli, získali čokoládové vejce.

Marks&Spencer se ve své reklamě ptá, co bylo dřív: slepice, nebo vejce? Samozřejmě v čokoládě. Reklama od agentury Rainey Kelly Campbell Roalfe/Y&R.

Lidl ve spolupráci s agenturou TBWA\London připravil s dětmi překvapení pro rodiče, ať už v podobě tradiční hledačky velikonoční nadílky, nebo velikonoční hostiny.

I velikonoční svátky jsou příležitostí k usednutí u jednoho stolu. To ve svém spotu připomíná řetězec Morrisons a agentura Publicis London.

Obří vejce vypustila na jezero Loch Ness čokoládovna Cadbury, obdarovat chtěla lochnesskou příšeru. Kampaň od agentury PsLive.

Cadbury

A pivovar Carlsberg spolu s agenturou Fold7 předvedl, jak by vypadal jeho výčep, kdyby místo piva vyráběl čokoládu.

Carlsberg

-stk-