Immofinanz uvádí koncept myhive, přivede i Vivo

úterý, 22. listopadu 2016, 11:00 Marketing MediaGuru

Budova na Pankráci, kde sídlila i Sanoma, je první v Česku v novém konceptu myhive.

Rakouská společnost Immofinanz přivádí do Česka nový standard kancelářských budov pod značkou myhive. Jako první v Česku ji v pondělí večer slavnostně uvedla v budově Pankrác House. Pankrác House se sestává ze dvou propojených budov a celkově zaujímá plochu o rozloze téměř 16 tisíc metrů čtverečních.

Budova Pankrác House v Praze 4 prošla v uplynulých měsících rekonstrukcí, do které společnost dosud investovala 700 tis. euro (cca 19 mil. Kč). Uváděný koncept spočívá v novém pojetí interiérového a exteriérového designu s cílem vytvořit při vstupu do budovy dojem hotelové lobby. Vlastní prostor je pak rozčleněn do několika komunikačních zón. K hlavním parametrům konceptu má také patřit dobrá infrastruktura a nabízené služby (restaurace, kavárna, cvičební sál, zasedací místnosti) a dobrá dopravní dostupnost a mobilita (včetně garáží a možností pro zaparkování kol).

Koncept myhive byl vůbec poprvé uveden před několika dny v Rumunsku. V Česku se jeho rozšíření plánuje i na další budovu, kterou zde Immofinanz spravuje. Jde o budovu na pražské Vinici, která by měla být v novém konceptu k dispozici ve třetím čtvrtletí 2017. Immofinanz předpokládá, že zde investuje přes 1,5 mil. euro. Celkově je pro nejbližší rok v plánu uvedení konceptu myhive do 20 budov – vedle dvou zmíněných budov v Česku také v dalších zemích, ve kterých firma působí – v Rakousku, Maďarsku, Rumunsku a v Německu.

Nová podoba vstupních prostor a recepce Pankrác House

pankrac-house_lobby_08

pankrac-house_lobby_1

pankrac-house_lobby_2

Immofinanz se vedle segmentu kancelářských budov pohybuje i v retailu. Zde spravuje značku nákupních parků Stop Shop (v Česku jich je celkem deset) a také značku obchodních center Vivo!. Ta je určena pro velká města a vedle nákupních prostor disponuje i zábavními možnostmi. Vivo! zatím v Česku není přítomná, ale Immofinanz plánuje její uvedení na přelomu roku. Mělo by se tak stát v již existujících prostorách v Praze, lokalita zatím nebyla upřesněna.

vivo

stop-shop

Mezi nájemce Pankrác House patří mj. Omnicom Media Group (OMD, PHD, Attention! Media), Atlas Copco či EUC Premium CZ. Do svého odstěhování zde sídlilo i tehdejší magazínové vydavatelství Sanoma (dnes součást skupiny Vltava Labe Media). Prostory po Sanomě zatím nejsou obsazeny.

Vzhledem k tomu, že provozovatel MediaGuru.cz, společnost PHD, využívá prostory v Pankrác House, spojili jsme svoji značku s nově umístěnou kavárnou v přízemí budovy. Nese název Guru Café. Už od roku 2014 je nejen zaměstnancům, ale i širší veřejnosti otevřen v budově také dětský klub Baby Guru

guru-cafe

-mav-