Výstava k historii 20 let TV měření zahájena

středa, 07. června 2017, 14:37 Aktuality, TV MediaGuru

Projekt měření televizní sledovanosti v České republice slaví letos 20. výročí. Bylo to v červnu roku 1997, kdy se u nás začala elektronicky měřit televizní sledovanost tzv. peoplemetry. U této příležitosti připravila Asociace televizních organizací ve spolupráci se společností Nielsen Admosphere a za podpory České televize populárně-naučnou výstavu v Národním technickém muzeu pod názvem „Jak se měří sledovanost televize?“. Výstava byla 7. června 2017 oficiálně zahájena. Návštěvníci mají možnost si ji prohlédnout do 10. září 2017 ve druhém patře budovy muzea na Letné.

„Tato výstava přehledně dokumentuje 20leté měření sledovanosti na českém trhu a myslím, že je namístě si připomenout, jak daleko jsme se posunuli od jeho začátků,“ komentuje Vlasta Roškotová, jednatelka ATO, aktuální výstavu v Národním technickém muzeu.

vystava_1

 

jak-se-meri-sledovanost_1

„Je důležité, aby česká populace rozuměla tomu, proč a jak se televizní sledovanost měří. Předchozí populárně-naučná aktivita – web peoplemetry.cz, který jsme spustili na Den peoplemetrů v roce 2013 – se setkala s velkým zájmem. Výstava Jak se měří sledovanost televize na tento zájem reaguje a zasazuje informace z webu peoplemetry.cz do širšího kontextu,“ doplňuje Tereza Šimečková, předsedkyně představenstva Nielsen Admosphere.

Zahájení výstavy
Zahájení výstavy Jak se měří sledovanost televize, foto: Nielsen Admosphere

-mav-