Pilsner Urquell má novou konceptovou hospodu Plzeňku

úterý, 6. listopadu 2018, 14:00 Aktuality, Marketing MediaGuru

První konceptová hospoda Plzeňka značky Pilsner Urquell otevírá na pražském Žižkově.

Interiér konceptové hospody Plzeňka, zdroj: Plzeňský Prazdroj

Interiér konceptové hospody Plzeňka, zdroj: Plzeňský Prazdroj

Pivní značka Pilsner Urquell uvádí na trh novou konceptovou hospodu Plzeňka. První s názvem Plzeňka Olše otevírá na pražském Žižkově.

„Koncept Plzeňka volně navazuje na tradici a historii značky, ale představuje je soudobými moderními prostředky a provedením. Měla by se stát nejlepší hospodou v místě a okolí,“ říká architekt Jan Bouček, tvůrce Plzeňky.

Stěny interiéru zdobí reliéfy nejtypičtějších míst plzeňského pivovaru, návštěvníci se tak mohou cítit jako na varně, ve sklepě mezi obřími sudy či před branou plzeňského pivovaru. Motivy a jejich provedení jsou autorským dílem sochařského ateliéru Mergental & Kovařík.

Dominantou celé hospody je výčep, vyrobený je ze skleněných kachlů a inspirovaný plzeňským pivním půllitrem. Dělícím prvkem hospody je velká skleněná pečeť charakteristická pro plzeňský ležák, která je zároveň i symbolem Plzeňky. Skleněné dekorace jsou dílem sklářů ze sklárny Bomma ve Světlé nad Sázavou. Sklo má charakterizovat základní myšlenku propojení pivovarského a sklářského řemesla jako dvou odvětví s bohatou tradicí a vynikajícím zvukem v celém světě.

„Před více než dvaceti lety jsme vytvořili velmi úspěšný koncept Pilsner Urquell Original Restaurant, kterých dnes funguje po celé republice více než třicet. Interiér typicky české hospody si ale s měnící se skladbou hostů, jejich preferencemi i věkovou strukturou žádá změnu. Přicházíme proto s konceptem Plzeňky, který vychází vstříc požadavkům na současné pojetí klasické hospody – a to i v místech, kde dosud konceptové hospody Pilsner Urquell nebyly. Plánujeme proto v blízké budoucnosti otevřít Plzeňky v Opavě, Příbrami nebo v Plzni,“ říká Martin Troup, marketingový manažer značky.

Hlavním pivem na výčepu s osmi kohouty, který byl vytvořen speciálně pro koncept Plzeňky, je Pilsner Urquell čepovaný přímo z tanků. Součástí je i nabídka české kuchyně, připravované podle tradičních receptů.

S konceptovými hospodami pracuje společnost Plzeňský Prazdroj i u svých dalších značek. Například Gambrinus má svou Srdcovku, Radegast hospodu Radegastovna, Velkopopovický Kozel Kozlovnu a Excelent svůj Urban Pub. Neobvyklé nejsou ani u dalších pivovarů, Pivovary Staropramen pro svou značku Staropramen rozvíjí restaurace Potrefená husa a koncept Naše hospoda, pro Braník uvedly Výčep. Heineken zase pro pivo Krušovice vyvinul koncept Šalanda, Bernard má svůj Bernad Pub a menší formát Bernard Bar.

-stk-