ADC: Finalisté reklamní AdParády za duben

úterý, 26. května 2020, 16:10 Reklama MediaGuru

Přinášíme dubnový shortlist reklamní hitparády Art Directors Club.

Zdroj: ADC

Zdroj: ADC

Ve spolupráci s Art Directors Club (ADC) přinášíme výběr 10 nejlepších kampaní, které vznikly za duben na českém trhu. Která z nich vyhrála nejnovější reklamní hitparádu, se dozvíte v podcastu ADC Kitchen, kterou si můžete poslechnout na platformách Soundcloud, Spotify a Apple.

Bageterie Boulevard: „Jedeme k těm, kteří jedou dál“ – One of A Kind

První z prací agentury One of A Kind (OAK), za kterou stojí Tereza Svěráková a Tomáš Dvořák, je dobročinný projekt pro řetězec Bageterie Boulevard. Pod heslem „Jedeme k těm, kteří jedou dál“ v něm Kristián Hynek a další profesionální cyklisté rozvážejí polévky pracovníkům odebírajících testovací vzorky na koronavirus. Spot režíroval Tomáš Brožek.

Innogy: „Innogy funguje i nyní“ – Wunderman Thompson 

V době koronaviru Innogy připravila narychlo novou reklamní kampaň, natočenou na mobilní telefon hercem Pavlem Šimčíkem. 

Bohemia Chips: „Nové pověsti české“ – Hullabaloo

S cílem omladit značku vyšla značka Bohemia Chips s novým konceptem Nové pověsti české. Režie i voiceoveru se ujal Petr Čtvrtníček. 

CNN Prima News: „Kde jste byli, když…“ – Espresoo Communication

Před samotným spuštěním komunikovala nová zpravodajská stanice CNN Prima News kampaní, ve které stavěla na zásadních momentech, které poznamenaly běh světových dějin. Kreativní koncept pochází od agentury Espresoo, část kampaně na sociálních médiích vznikla ve spolupráci s Ondřejem Hüblem.

Krušovice: „Naše království“ – Isobar 

V reakci na pandemii značka piva Krušovice dočasně změnila svůj claim „Tvoje království“ na „Naše království“. Zároveň vyzvala spotřebitele ke sdílení svých zážitků z období karantény. Spot vznikl ve spolupráci s agenturou Isobar, komunikaci na sociálních sítích zajišťuje Bistro Social.

GSK: „GSK děkuje hrdinům v první linii“ – WMC Grey

Společnost GlaxoSmithKline (GSK), stojící za značkami jako Voltaren, Sensodyne, Otrivin, Panadol nebo Centrum, se v kampani rozhodla ocenit práci lidí v první linii. Spot vznikl v agentuře WMC Grey ve spolupráci s režisérem Jakubem Žídkem.

Alpiq: „Nejsem fosil“ – Outbreak

Švýcarský výrobce bezuhlíkové energie Alpiq se českému trhu představuje první kampaní od Outbreaku. Upozorňuje v ní na množství uhelného kouře, který spotřebiče za dobu používání produkují. Spot režíroval Petr Krejčí.

Staropramen: „Držíme spolu i ve zvláštní době“ – Yinachi 

Staropramen vsadil ve své pandemické reklamě na Hynka Čermáka, jenž se mimo jiné těší na návrat k normálu – třeba do hospody. Pod kreativou je podepsána agentury Yinachi.

Air Bank: „Jsme úplně online“ – McCann Prague 

Air Bank ve své kampani připomíná, že její klienti mohou naprostou většinu věcí řešit po internetu. Na přípravě televizní kampaně, která zahrnuje dva spoty, se podílela agentura McCann, produkci zajišťovala společnost Filmservice. Režie se opět ujal Martin Přikryl.

Budějovický Budvar: „Budvar 33“ – Kaspen/Jung von Matt

Pivovar Budějovický Budvar podporuje svůj nový hořký ležák Budvar 33. Nápad pochází od agentury Kaspen/Jung von Matt, produkci zajistilo duo Wolfberg. 

O finalistech rozhodovali členové ADC:

  • Martina Tóthová
  • Petr Voborský (freelance)
  • Matija Vujovic (Matbold)
  • Rade Šaptović (Proboston)
  • Jan Marcinek (Publicis Groupe)
  • Roman Bayguzov (Maison d’Idée)
  • Jana Pokorná (ADC)
  • Miky Karas (freelance)
  • Pavel W. Přibyl (freelance)
  • David Suda (WMC Grey)
  • Petr Vlasák (Comtech_CAN)

Výsledky dubnové AdParády si můžete poslechnout v podcastu ADC Kitchen.

K dispozici na platformách Soundcloud, Spotify a Apple.

-stk-