Značka By Luci těží z přímého prodeje na sociálních sítích

sobota, 1. května 2021, 08:00 Aktuality, Reklama, Marketing MediaGuru

Oděvní značka By Luci spoléhá na sociální sítě. Díky nim dosáhla jen za první kvartál na obrat ve výši 4,5 mil. korun.

Lucie Ježková Janošíková, zdroj: By Luci

Lucie Ježková Janošíková, zdroj: By Luci

Česká oděvní značka By Luci, nabízející ruční zakázkovou výrobu doplňků do dětských postýlek, kočárků a kojeneckého oblečení, ukazuje, že sociální sítě mohou velmi dobře fungovat nejen marketingově, ale i prodejně. Značce, kterou v roce 2017 založila na mateřské dovolené Lucie Ježková Janošíková, se jen v prvním kvartále letošního roku podařilo dosáhnout obratu ve výši 4,5 mil. korun. Do reklamy na Facebooku a Instagramu přitom z toho šla více než čtvrtina. 

Zákazníci mají rádi „reality show“ 

Sociální sítě tvoří středobod komunikace By Luci. Na Facebooku má téměř 58 tisíc fanoušků, na Instagramu přes 20,5 tisíce sledujících. Mnoho úsilí věnuje značka budování vztahu s komunitou. „V ní najdeme totiž jak maminky, které mají už několik dětí, ale také maminky, které svého prvního potomka teprve čekají. Proto je pro nás hodně důležité, aby u nás nacházely nejen kvalitní výrobky, ale také tipy, zajímavé edukativní informace, naše osobní zkušenosti, ale i zkušenosti dalších maminek,“ vysvětluje Lucie Ježková Janošíková. 

Na Instagramu buduje jak svůj Feed, tak pravidelně využívá nástroj Stories. „Za velmi cenné považuji to, že naši sledující díky Stories vidí, kdo přesně se podílí na výrobě jejich objednávek a jsou tak přímo vtaženi do chodu naší dílny. Naši zákazníci mají rádi ,reality show' a díky Stories vidí, že výrobky jsou vyrobené opravdu u nás,“ popisuje Ježková Janošíková. 

Na sociálních sítích By Luci nejen komunikuje, ale hodně investuje i do reklamy. V prvním kvartálu letošního roku investovala do reklamy více než čtvrtinu svého obratu, který za stejné období činil 4,5 mil. korun. Z toho dvě třetiny šly na Facebook a třetina na Instagram. „Předpokládáme, že se investice do reklamy na sociálních sítích budou ještě zvyšovat,“ dodává Ježková Janošíková. 

Pro prodej fungují carouselové reklamy, videa nikoliv

Sociální sítě slouží značce také jako přímý prodejní kanál, který doposud generuje i největší objem. „Z dlouhodobého hlediska nejlépe fungují carouselové reklamy s generovaným obsahem a vlastní přelepkou, a déle poté i single image formáty s výběrem top produktů. Další výkonnostní reklamy se poté skládají z dočasných akcí, kde se v podstatě snažíme využít také vždy tyto dva formáty. Videa naopak konverzně tak dobře nefungují,“ přibližuje zakladatelka By Luci. 

V současnosti By Luci pro marketingovou podporu využívá pouze sociální sítě. „V minulosti jsem měla potřebu zkusit to jinak a navazovala jsem spolupráce například s gynekologickými ordinacemi, kam jsme posílali letáky a balíčky pro nastávající maminky. Když jsme si však dělali průzkum, jak nám tento druh komunikace zafungoval, zjistili jsme, že jsme získali pouze jednu zákaznici. I díky tomu jsem si uvědomila, že chci obchodní příležitosti vytěžit na více místech. Od května se tak zaměříme i na e-mailing a řešíme i správu PPC kampaní,“ dodává Lucie Ježková Janošíková. 

V pravou chvíli přišla změna agentury

Během pandemie se By Luci také musela přizpůsobit novým potřebám. Loni na jaře, kdy byly nedostatkovým zbožím roušky, tak přeorientovala svou výrobu, aby měli zaměstnanci dostatek práce. „Když tato situace opadla, byl i u nás cítit pokles prodejů. Hodně žen si mimo jiné pořídilo šicí stroj a začalo nám ,konkurovat'. V pravou chvíli jsem v průběhu tohoto období změnila agenturu, která nám spravuje reklamu na sociálních sítích a od té doby máme každý měsíc nárůst v průměru o 25 %. V prvním kvartálu letošního roku máme oproti stejnému období v loňském roce nárůst o 77 %,“ vysvětluje Ježková Janošíková. 

Letos plánuje By Lucie kromě vlastní výroby rozšířit nabídku výrobků od jiných tvůrců. Zatím se jí daří přidávat novou značku co 14 dní. „Díky tomu můžeme našemu zákazníkovi nabídnout nákup zboží za cenu jednoho poštovného, což naši zákazníci oceňují,“ doplňuje Ježková Jánošíková s tím, že počet značek, které mají zájem o spolupráci, roste. Kvůli tomu není vyloučeno, že e-shop značky dostane zcela novou podobu. Novinkou v sortimentu bude také vzdělávací pomůcka vycházející z principu Montessori.

-stk-