Knihobot vysílá do Prahy knihotaxíky, zjednoduší lidem prodej knih

neděle, 1. srpna 2021, 07:15 Aktuality, Internet & Mobil, Retail MediaGuru

Knihobot přichází od konce července s knihotaxíky. Dojedou k lidem pro knížky, které už v knihovně nechtějí.

První knihotaxík vyjede ve čtvrtek 29. července, druhý pak o týden později, 5. srpna, zdroj: Knihobot.

První knihotaxík vyjede ve čtvrtek 29. července, druhý pak o týden později, 5. srpna, zdroj: Knihobot.

Knižní second hand Knihobot přichází s novinkou, sezónními knihotaxíky, které v následujících týdnech vyrazí po Praze a jejím okolí. Knihotaxík si může zdarma objednat každý, kdo by rád prodal již přečtené knížky, ale nechce trávit čas jejich focením nebo komunikací se zájemci. Po předchozí rezervaci přijede na libovolnou adresu v Praze nebo bezprostředním okolí. Všechny knížky, které se hodí pro další prodej, následně zaveze do Knihobotu. Ten je během několika dnů nabídne ke koupi novým zájemcům a původnímu majiteli bude následně vyplácet zisk z prodeje.

První knihotaxík vyjel již ve čtvrtek 29. července, druhý pak o týden později, 5. srpna. Jak však upozorňují sami organizátoři, zájem předčil očekávání a rezervace se rychle plní. „Lidé se vrací z dovolených, přiváží zpět spoustu přečtených knížek, které jim udělaly radost, ale do knihovny je na stálo zařadit nechtějí. Zároveň je poznat, že léto využívají také k úklidu a zútulňování domácností. I to s sebou nese vyřazování knížek, ke kterým už nemají chuť se vracet,” říká Kristýna Hladíková z marketingu Knihobotu.

Kromě taxíku jsou ale další možnosti, jak jednoduše vrátit přečtené tituly do oběhu a získat za ně peníze zpět. Většina zákazníků volí bezplatného kurýra či knihy odnese na některou z poboček Zásilkovny nebo přímo do výdejen knižního second handu. Pro posouzení, zda má knihy smysl nabídnout do prodeje, stačí vyfotit jeden snímek nabízených knížek na hromádce a zanechat ve formuláři emailový kontakt. Každý měsíc tuto možnost využívají více než dvě tisícovky lidí.

V červnu přišel Knihobot se speciální akcí, kdy vytvořil na svých stránkách sekci „Letní čtení“. Knihy se zde prodávají od dvaceti do padesáti korun. Pod značkou Knihobot funguje firma od roku 2019, kdy navázala na předchozí projekt svých zakladatelů Dominika Gazdoše, Davida Gazdoše a Pavla Pekaře.

Skupina Miton finančně vstupuje do Knihobota

pátek 23. dubna 2021

-zue-