Tesco uvádí ovoce a zeleninu v plně recyklovatelných obalech

sobota, 2. dubna 2022, 07:10 Aktuality, Retail MediaGuru

Tesco nově prodává ovoce a zeleninu vlastní značky volně ložené nebo ve 100% recyklovatelných obalech.

Po kategorii výrobků pro domácnost a sortimentu těstovin a rýže uvádí Tesco třetí kategorii produktů pod vlastní značkou v recyklovatelných obalech, zdroj: Tesco

Po kategorii výrobků pro domácnost a sortimentu těstovin a rýže uvádí Tesco třetí kategorii produktů pod vlastní značkou v recyklovatelných obalech, zdroj: Tesco

Obchodní řetězec Tesco nově prodává ovoce a zeleninu pod vlastní značkou Tesco ve 100% recyklovatelných obalech. Současně je tato kategorie příkladem obalové strategie Tesco 4R, kdy se část produktů tradičně prodává volně ložená. Nové balení produktů nemá vliv na cenu. Po kategorii výrobků pro domácnost a sortimentu těstovin a rýže je to třetí kategorie produktů pod vlastní značkou v recyklovatelných obalech. Tesco letos plánuje v tomto trendu pokračovat a dodá plně recyklovatelné obaly i v rámci dalších kategorií.

„Tam, kde je to možné, nahrazujeme plastové obaly materiály jako je papír, nebo je zcela odstraňujeme,“ říká Katarína Navrátilová, generální ředitelka Tesco Stores v ČR.

Samotná změna se týká produktů prodávaných v obalech. Jedním z hlavních důvodů balení ovoce a zeleniny je zachování a prodloužení kvality a čerstvosti produktů, díky kterému lze předcházet plýtvání potravinami. Pokud jde o ovoce a zeleninu, které jsou prodávané volně ložené, i zde Tesco uplatňuje svoji strategii 4R (Remove, Reduce, Reuse, Recycle), tedy odstraňuje obaly tam, kde nejsou nezbytné.

Obaly produktů v kategorii ovoce a zeleniny byly vyvinuty v souladu s národními směrnicemi o recyklovatelnosti materiálů.

-zue-