Nova výjimečně zařadí původní titul Voyo, do vysílání míří Iveta

úterý, 27. února 2024, 07:05 TV MediaGuru

Prvním titulem z původní produkce Voyo Originál, který se objeví v lineárním vysílání TV Nova, bude minisérie Iveta. Podle vyjádření TV Nova jde o výjimečný krok.

Iveta, zdroj: TV Nova

Iveta, zdroj: TV Nova

Do lineárního vysílání TV Nova míří první z titulů, který skupina připravila pro svou videoplatformu Voyo. Podle informací MediaGuru.cz se na obrazovkách objeví minisérie Iveta. Televize nabídne první dvě řady této minisérie, jde ale o výjimečný krok, zdůvodnila TV Nova.

„V rámci oslav třicátého výročí TV Nova jsme se rozhodli poprvé v historii mimořádně uvést v televizní premiéře sérii Iveta z řady Voyo Originál. Divákům v Česku, ale i na Slovensku, na obrazovkách TV Nova a TV Markíza, nabídneme jak první, tak druhou řadu životopisné série Iveta doplněnou dokumentární trilogií Málo mě znáš režiséra Tomáše Kleina. Ta přinese unikátní pohled na kariéru Ivety Bartošové mezi lety 1980 až 1998, včetně nikdy nezveřejněných archivních záběrů," uvedla v reakci pro MediaGuru.cz TV Nova.

Cyklus pořadů věnovaných Ivetě Bartošové, od jejíhož tragického skonu letos uplyne deset let, uzavře letos premiéra třetí, závěrečné řady série Iveta. Ta bude stejně jako všechny ostatní Voyo Originály, k vidění výhradně na Voyo. Podrobnější informace, včetně termínů nasazení do vysílání, zveřejní Nova v nejbližších dnech.

První řadu minisérie Iveta nabídla platforma Voyo v rámci své produkce Voyo Originál na jaře roku 2022. Třídílná první řada se zaměřila na kariérní vzestup zpěvačky Ivety Bartošové v podání Anny Fialové a její vztah s Petrem Sepešim, kterého ztvárňuje Vojtěch Vodochodský. Druhá řada minisérie následovala o rok později, na jaře 2023. 

TV Nova zatím z produkce Voyo Originál nezařadila žádný z jeho titulů. První, který Voyo v rámci své původní tvorby nabídlo, byla na podzim 2021 minisérie Případ Roubal. Následovaly v lednu 2022 minisérie Guru a na jaře 2022 Národní házená, Jitřní záře a první řada minisérie Iveta. Posledně jmenovaná je už s uváděnou sérií Metoda Markovič: Hojer hlavním premiérovým tahákem původní tvorby Voyo Originál pro letošní jaro.  

Pravděpodobným dnem, kdy se Iveta ve vysílání objeví, bude nedělní prime-time. V poslední třetině března (24. března) se uzavře seriál Policie Hvar a od 31. března se otevře místo pro nový pořad.

Mateřská CME v pondělí oznámila, že počet předplatitelů služby Voyo na všech šesti trzích, kde je aktivní, představuje jeden milion. 

Pořady vyráběné pro Voyo mohou fungovat i v TV Nova

úterý 1. listopadu 2022

CME: Voyo dosáhlo ve svých zemích milionu předplatitelů

pondělí 26. února 2024

-mav-

Aktualizováno v úterý 27. února o vyjádření TV Nova, text jsme upravili.