Petra Pipková opouští výkonný post v MediaComu

úterý, 19. ledna 2016, 06:00 Reklama MediaGuru

Mediální agentura MediaCom hlásí změny na pozici managing directora po 22 letech.

Novým managing directorem mediální agentury MediaCom (Group M, WPP) v České republice se stává Martin Králík, stávající ředitel MediaComu pro strategie a nový byznys. Petra Pipková, která pozici managing directora zastávala od roku 1994, se přesouvá do role non-executive chairman. Změnu o svém odchodu z pozice výkonného vedení agentury, o které se na trhu delší dobu spekulovalo, potvrdila Pipková MediaGuru.cz v pondělí večer s odkazem na oficiální informaci agentury.

Petra Pipková řídí MediaCom od vzniku agentury na českém trhu v roce 1994. Zodpovídala za veškerou operativu a klientské záležitosti. „Po více než dvaceti letech se její role ve vedení přirozeně vyvinula a v následujících měsících se přesune z každodenního řízení agentury do pozice non-executive chairman,“ uvedla společnost MediaCom.

Martin Králík tak přebírá řízení každodenního chodu agentury. S agenturou je spjat od roku 1999, kdy začínal na pozici mediálního plánovače a později se vypracoval na post mediálního ředitele. V roce 2007 MediaCom opustil a na dva roky zamířil do vedení agentury ZenithOptimedia. Poté se ale do MediaComu vrátil na pozici ředitele pro strategie a nový byznys, kterou zastával dodnes.

Petra Pipková má ve své nové roli úzce spolupracovat s Martinem Králíkem, a to po dobu několika následujících měsíců. V této pozici má nadále supervizovat klientský servis a pracovat na nových produktech a službách. „Část svého času také využije pro rozvoj svých aktivit mimo MediaCom,“ sdělila dále společnost bez bližších podrobností.

MediaCom je podle žebříčku Recma aktuálně druhou největší mediální agenturou na českém trhu z pohledu billings. Mezi její klienty patří např. Škoda Auto, T-Mobile, Porsche ČR, Procter & Gamble, GSK, Mars, Wrigley, UniCredit, Bayer či Pfizer.

-mav-