Facebook a Instagram kontrolují délku stráveného času

čtvrtek, 2. srpna 2018, 07:30 Internet & Mobil MediaGuru

Sociální sítě Instagram a Facebook umožní kontrolovat strávený čas na svých platformách.

Zdroj: Facebook

Zdroj: Facebook

Sociální sítě Instagram a Facebook umožní uživatelům řídit dobu používání svých platforem. Nový ovládací panel uživatelům zobrazí, na jakém zařízení a jakou část dne tyto aplikace používají. Strávený čas půjde řídit a omezit nastavením časovače a následně ztlumit upozornění na nové zprávy a aktivitu přátel.

Novinky mají údajně podpořit duševní i fyzické zdraví uživatelů těchto sociálních sítí a pomoci rodičům v digitálním vzdělávání dětí. Nástroje vznikly ve spolupráci Facebooku, univerzit v Carnegie Mellon a Berkeley, organizace Save.org, americké Linky bezpečí a klinických psychologů. 

Nové funkce se nalézají v nastavení obou aplikací. Hlavní částí je ovládací panel, který ukazuje průměrný čas strávený v aplikaci na konkrétním zařízení. Dále je možné zobrazit si celkový čas v rámci daného dne a nastavit si časový limit spolu s denním upozorněním při jeho překročení. Upozornění na aktivitu stránek a přátel lze nově ztlumit přímo v nastavení aplikací.

V rámci příspěvků stránek a přátel lze nastavit funkce jako Zobrazit jako první, Přestat sledovat či Skrýt. Na Instagramu se uživatelům zobrazí, že už daný den viděli všechny nové příspěvky. 

Nové funkce se mají uživatelům zobrazit během několika následujících dnů.

-mav-