Globus má 25 let, plánuje nové prodejny i rozšíření e-shopu

středa, 3. listopadu 2021, 16:35 Aktuality, Retail MediaGuru

Globus si připomíná 25 let na českém trhu, plánuje otevřít tři nové prodejny a rozšířit e-shop na pět dalších hypermarketů.

Retro fotka ukazuje první Globus v ČR v Brně před 25 lety, zdroj: Globus

Retro fotka ukazuje první Globus v ČR v Brně před 25 lety, zdroj: Globus

Obchodní řetězec Globus otevřel svůj první hypermarket 4. listopadu 1996 v Brně Ivanovicích na ploše 9 tisíc metrů čtverečních, který nabídl 60 tisíc položek potravinářského i nepotravinářského zboží. Řetězec vždy používal velký formát prodejen, jichž součástí jsou pekárna, cukrářství, řeznictví a kuchyně s restaurací.

Aktuálně Globus provozuje v Česku 15 hypermarketů a zákazníci zde najdou na 130 tisíc položek. Řetězec navíc vyrábí přes 800 vlastních potravin označených logem Poctivá výroba Globus. Od roku 2017 je také v každém Globusu vlastní restaurace s kuchyní. Od roku 2016 jsou všechny hypermarkety vybaveny technologií Scan&Go a od roku 2018 funguje mobilní aplikace Můj Globus. Ve stejném roce byl zahájen provoz e-shopu iGlobus.cz s výdejem zboží hypermarketu na Zličíně a otevřena první menší prodejna Globus Fresh v Pardubicích na sídlišti Dubina a během roku 2020 také fungoval Globus Fresh v Praze na Pankráci, ten ale musel být kvůli komplikacím spojeným s pandemií v prosinci 2020 uzavřen. V roce 2019 byla přestavěna prodejna v Českých Budějovicích a letos byl nový koncept zaveden v Praze Čakovicích.

Globus plánuje další expanze, ve středních Čechách by měly do roku 2023 vyrůst dva nové hypermarkety a v rámci Prahy začne Globus působit v jednom ze stávajících obchodních center. Investovat také bude nadále do rekonstrukcí stávajících prodejen.

Řetězec také dál rozvíjí svůj e-shop iGlobus, který dává zákazníkům možnost naklikat si nákup on-line a připravený jej v danou dobu vyzvednout ve výdejně hypermarketu na Zličíně. Stejný koncept by mělo v dohledné době spustit pět dalších hypermarketů.

Globus zavádí nový koncept hypermarketů

úterý 19. října 2021

-zue-