Frekvence 1 vyvrací odchod dua Těžkej Pokondr

úterý, 10. října 2017, 15:00 Rádio MediaGuru

Frekvence 1 nepotvrdila, že by moderátoři Roman Ondráček a Miloš Pokorný odešli z rádia.

Stanice Frekvence 1 dementovala, že by dvojice známá jako Těžkej Pokondr ukončila s rádiem spolupráci. Reagovala tak na úterní vysílání, ve kterém zaznělo oznámení moderátorů, že na rádiu končí. Důvodem měla být skutečnost, že vedení rádia nepovolilo pozvat si do vysílání jako hosta mj. Jaroslava Kmentu, se kterým chtěli moderátoři rozebírat jeho novou knihu Boss Babiš. Na incident upozornil na sociálních sítích Jaroslav Kmenta, který moderátory za jejich postoj podpořil.

Na facebookovém účtu Těžkého Pokondra se před vysíláním úterního dopoledního pořadu objevil status, ve kterém moderátoři kritizovali ředitele Frekvence 1 Miroslava Škodu za to, že si nemohou do vysílání zvát hosty podle svého výběru. Frekvence 1 se v úterý odpoledne ohradila jak proti Jaroslavu Kmentovi, tak proti slovům Romana Ondráčka a Miloše Pokorného.

Repro: Facebookový účet Jaroslava Kmenty

Repro: Facebookový účet Jaroslava Kmenty

„Rozhodně zatím nedošlo ani ze strany Těžkého Pokondra ani ze strany Frekvence 1 k ukončení spolupráce. Zdůrazňujeme, že Roman Ondráček a Miloš Pokorný jsou na Frekvenci 1 v roli moderátorů a dramaturgie pořadu včetně výběru hostů spadá v konečném důsledku do kompetence vždy šéfredaktorovi stanice a on-air manažerovi. Ti řeší pozvánky pro hosty do vysílání často i s několikaměsíčním předstihem. Moderátoři mohou přicházet s podněty na témata a hosty, pozvánky hostům ale vždy odchází až po vzájemném souhlasu všech stran,“ uvedla tisková mluvčí Lagardere Active Zuzana Nevoralová. „V případě návštěvy pana Kmenty byl vedením stanice navrhnut termín pro rozhovor. Škoda, že byl odmítnut. Více se k této uměle vyvolané kauze a ani k rétorice a komerčním zájmům pana Kmenty a dua Těžkej Pokondr vyjadřovat nebudeme,“ dodala.

Repro: Facebookový účet Těžkého Pokondra

Repro: Facebookový účet Těžkého Pokondra

V odpoledním vysílání, kde se pořad Těžkej Pokondr vysílá denně od 17:00 do 17:30, se v úterý místo Těžkého Pokondra objevila repríza pořadu Kraus a blondýna. 

-mav-