AdParáda: Deset nejlepších kampaní za měsíc červen

středa, 5. srpna 2020, 12:25 Reklama MediaGuru

Přinášíme červnový shortlist deseti kampaní reklamní hitparády Art Directors Club.

Hostem červnové AdParády byl i Jiří Rákosník (uprostřed), zdroj: ADC

Hostem červnové AdParády byl i Jiří Rákosník (uprostřed), zdroj: ADC

Ve spolupráci s Art Directors Club (ADC) přinášíme výběr 10 nejlepších kampaní, které vznikly na českém reklamním trhu během června. Která z nich vyhrála nejnovější AdParádu, se dozvíte v podcastu ADC Kitchen, který si můžete poslechnout na platformách Soundcloud, Spotify a Apple. Vítěze však může napovědět i přítomnost hosta – Jiřího Rákosníka, marketingového ředitele jednoho českého online supermarketu.  

Direct pojišťovna: „Nespokojte se jen tak s někým“ – Brain One

Direct pojišťovna ve své nové kampani změnila vizuální styl. Dosavadní stříhánky nahradily hrané scénky z nepříliš povedeného prvního rande. Kreativní koncept vytvořila agentura Brain One. Natáčení se chopila produkce Bumerang Film ze Zlína, spoty režíroval Štěpán Fok Vodrážka.

McDonald’s: „Každý den chutná skvěle“ – DDB

McDonald’s představil nový imageový spot a s ním i nový koncept, který se postupně promítne do celé komunikace řetězce. Staví na příběhu ptáčka, který pozoruje život lidí kolem a oslavuje malé každodenní radosti. Kreativa pochází tradičně z dílny agentury DDB. O produkci se postarala společnost Bistro Films pod režisérskou taktovkou Marka Partyše.

Dobrý start: „Díky pěstounství“ – Nice!

Sex není jedinou cestou k dítěti, rodičem se může člověk stát i díky pěstounství. To ukazuje nový spot kampaně Díky pěstounství spolku Dobrý start. Autorem spotu je režisér Jan Látal s agenturou Nice!.

Generali Česká pojišťovna: „Jedni z vás“ – Isobar 

Pod heslem Každý z nás je jeden z vás komunikuje Generali Česká pojišťovna v kampani svých šest tisíc poradců, kteří pomáhají lidem s jejich problémy. Kampaň je dílem agentury Isobar. Režie se ujal Roman Valent s produkčním studiem Armada Films. 

Rohlík: „Dobré jídlo, dobří lidé, lepší svět“ – Wilhelm Kinga

Rohlík vytvořil imageový spot oslavující dobré jídlo, pozitivní charakter lidí i návrat ke kořenům. Kampaň vznikla ve spolupráci s kreativním duem Wilhelm Kinga. Produkci zajistila společnost Bistro Films. Režii měl na starosti Marek Partyš.

České dráhy: „Vlakem na výlet s rodinou“ – Havas Prague

České dráhy v nové kampani podporují aplikaci Vlakem na výlet. Tváří je opět Ivan Trojan, který se vydává jako pankáč se svou rodinou na Punkvu. Kreativa vznikla v dílně agentury Havas Prague. Produkci zabezpečila agentura Total HelpArt, režie se ujal Ondřej Trojan.

Kofola: „Voňavé pozdravy“ – WMC Grey

Během letní aktivace se Kofola rozhodla zaměřit na restart ochromené gastronomie. Zákazníci mohou z vybraných podniků zasílat papírové i elektronické pohlednice. Kampaň je dílem agentury WMC Grey. 

Zdroj: Kofola

Zdroj: Kofola

Birell: „Chuť zážitků“ – VCCP

Nealkoholické pivo Birell rozvíjí svůj koncept „Chuť zážitků“. Inspiruje se postavou dědy Homolky z filmu Ecce homo Homolka. Ve spotu zaznívá jeho známý monolog oslavující krásu a nádheru souznění s přírodou. Pod kreativou je podepsána agentura VCCP Prague. O produkci se postarala společnost Armada Films s režisérem Tomášem Řehořkem.

Prague City Tourism: „V Praze jako doma“ – Brainz Studios 

Prague City Tourism zve české turisty k návštěvě hlavního města. Tváří komunikace je Matěj Ruppert, který nabízí krajanům symbolický zlatý klíč k metropoli. Kreativa je dílem Brainz Studios. Produkčně se na kampani podílela společnost Boogie Films. Natáčení probíhalo v režii Novák & Nguyen.

Bohemia Sekt: „Led nás spojuje“ – WMC Grey 

Nový produkt Bohemia Sekt Ice propaguje kampaň z prostředí letní party na ledových krách. Kreativa pochází z dílny agentury WMC Grey. Produkci zajistila Creative Embassy s režisérem Prokopem Motlem. 

O finalistech rozhodovali členové ADC:

  • Pavel W. Přibyl (Wilhelm Kinga)
  • Jan Havlíček (freelance)
  • Roman Bayguzov (Maison d'Idée)
  • Jan Marcinek (Leo Burnett)
  • Christophe Wechsler (WMC Grey)
  • David Suda (WMC Grey)
  • Aleš Mička (Aleš Mička Design)
  • Petr Voborský (freelance)
  • Ivan Soukup (freelance)
  • Miky Karas (VCCP)
  • Slávek Zajíc
  • Jana Pokorná (ADC)

Výsledky červnové AdParády si můžete poslechnout v podcastu ADC Kitchen.

K dispozici na platformách Soundcloud, Spotify a Apple.

-stk-