AdParáda: Deset nejlepších kampaní za červenec

úterý, 1. září 2020, 11:10 Reklama MediaGuru

Přinášíme shortlist reklamní hitparády Art Directors Club, která vybrala deset nejlepších červencových reklamních kampaní.

Hostem červencové AdParády byla Monica Gonzales Fernandez z GlaxoSmithKline (uprostřed), zdroj: ADC.

Hostem červencové AdParády byla Monica Gonzales Fernandez z GlaxoSmithKline (uprostřed), zdroj: ADC.

Ve spolupráci s Art Directors Club (ADC) přinášíme výběr 10 nejlepších kampaní, které vznikly na českém reklamním trhu během července. Která z nich vyhrála nejnovější AdParádu, se dozvíte v podcastu ADC Kitchen, který si můžete poslechnout na platformách Soundcloud, Spotify a Apple. Vítěze však můžete uhodnout i podle hosta podcastu.

McDonald's: „McDelivery“ – DDB Prague

McDonald’s pokračuje v podpoře své donáškové služby McDelivery. Součástí byly v červenci i speciální venkovní nosiče, které se proměnily v donáškové tašky. Kreativa pochází od DDB Prague.

Zdroj: DDB Prague

Zdroj: DDB Prague

GlaxoSmithKline: „Odol přichází s odolštinou“ – WMC Grey

GlaxoSmithKline se rozhodla oživit slávu značky zubní pasty Odol, která má na českém trhu tradici 128 let. Nosným prvkem je tzv. odolština. Pod kampaní je podepsána agentura WMC Grey. Produkci zajistila Armada Films, režie se ujal Tomáš Řehořek. 

Unilever: „Savo – překvapivě voňavá dezinfekce“ – Havas Prague

Značka Savo v nové komunikaci zdůrazňuje svou voňavost. Kromě spotu propagující čističe se věnuje také kategorii praní, do které vstoupila poměrně nedávno. Produkci zabezpečila agentura Digičáry, spot režíroval Michal Hruška.

Festival Prague Pride: „Pride nás propojí Live“ – Digitální crew 6543

Myšlenkou letošní kampaně festivalu komunity LGBT+ je spojit lidi naživo i přes internet. Cílem bylo vytvořit přístupnost na festivalový týden inkluzivně odkudkoliv pro kohokoliv. Symbol Pride – duhová vlajka, funguje v kampani jako komunikační kanál mezi lidmi a chová se jako obrazovka. Za realizací stojí agentura Digitální crew 6543, Breathless Films a UPP.

Becherovka: „Becherovka Unfiltered“ – Cocoon

Becherovka představila první reklamu na svou nefiltrovanou variantu. Využila v ní časosběrný spot, který má diváky vtáhnout do atmosféry oslavující tradici spolu s divokostí přírody. Kreativa pochází z dílny agentury Cocoon, o režii a kameru se postaral Martin Douba, produkci zajistilo VFX studio Mirage. Zvukový podkres byl vytvořen na míru seskupením Prague Cello Quartet.

ING: „Taky dobrý léto“ – McCann Prague

ING staví svou letní kampaň na krátkých momentkách z české dovolené Jitky, Slávka a Evy s Kamilem s cílem, že je možné užít si letošní léto naplno s vědomím, že to příští bude už ve znamení splněných snů. Kreativa vznikla v kreativní divizi McQueen agentury McCann Prague ve spolupráci s produkcí Procoma. Spoty režíroval Vojtěch Polák.

Kaufland: „K-Mistři od fochu z Modletic“ – Effectivity

Obchodní řetězec Kaufland představuje kampaní novou značku masných výrobků K-mistři od fochu z Modletic, v níž chce zdůraznit kvalitu a původ masa, jež prodává. Kampaň vyšla z dílny agentury Effectivity, spot režíroval Robert Hloz.

Zdroj: Kaufland

Zdroj: Kaufland

Loono: „#doledobry“ – Isobar

Nezisková společnost Loono, která se zabývá i prevencí pohlavních chorob, v kampani upozorňuje na nutnou ochranu před nákazou virem HIV. Pod kreativou je podepsána agentura Isobar, jež vytvořila i speciální „falický“ font. 

Zdroj: Loono

Zdroj: Loono

Natura: „Zažeňte svou žízeň po přírodě“ – McCann Prague

Natura spustila první kampaň po svém rebrandingu,v níž ukazuje touhu lidí po kontaktu s přírodou. Kreativa vznikl v agentuře McCann Prague ve spolupráci s produkcí Boogie Films pod režisérskou taktovkou Milana Baloga.

Home Credit: „Flexibilní půjčka“ – Comtech_Can

Splátková společnost Home Credit v nové kampani oslavuje českou a slovenskou vynalézavost a kutilství. Podporuje flexibilní půjčku. Vytvořila  ji agentura Comtech_Can v produkci Darq Studia, spoty režíroval Dan Růžička.

O finalistech rozhodovali členové ADC:

  • Pavel W. Přibyl (Wilhelm Kinga)
  • Richard Kolbe (Saatchi&Saatchi)
  • Hana Mára (Addict)
  • Martina Tóthová
  • Christophe Wechsler (WMC Grey)
  • Milan Vlasák
  • Miky Karas (Madmonq)
  • Pavel Flégl (Isobar)
  • Jana Pokorná (ADC)
  • Jan Marcinek (Leo Burnett)

Výsledky červencové AdParády si můžete poslechnout v podcastu ADC Kitchen.

K dispozici na platformách Soundcloud, Spotify a Apple.

-stk-