Rozhlasová stanice RockZone je v DVB-T2 multiplexu 23

pátek, 1. září 2023, 11:20 Rádio, Aktuality MediaGuru

Od pátku 1. září je součástí celoplošného DVB-T2 multiplexu 23 i rocková stanice RockZone 105,9. Jedná se o sesterský projekt Rádia Impuls, který je však v FM pásmu k dispozici pouze v Praze.

Zdroj: RockZone 105,9

Zdroj: RockZone 105,9

Komerční stanice RockZone 105,9 je dalším rozhlasovým programem, který je k dispozici celoplošně na platformě DVB-T2. Do svého multiplexu 23 ji od pátku 1. září zařadily České Radiokomunikace. Na sociální síti X/Twitter o tom informoval Marcel Procházka, ředitel pro rozvoj této společnosti. Procházka dodal, že digitální budoucnost patří platformě DAB+. RockZone již rozhlasový multiplex operátora využívá, ten je ovšem k dispozici pouze v Praze a okolí, na Plzeňsku a v Ostravě.

Na území hlavního města je možné naladit RockZone také na FM frekvenci 105,9 FM. Pětisetwattový vysílač je poměrně neobvykle umístěn v městské části Troja na jednom z panelových domů ulice Hnězdenská. Vstup tohoto programu do celoplošného multiplexu 23 není až tak velkým překvapením. Mediální skupina Mafra v něm šíří i Rádio Impuls a Český Impuls. Z rozhlasových stanic je v této televizní síti k dispozici také vysílání Rádia Dechovka a Ukrajinského rozhlasu.

-lukpol-